You're receiving this newsletter because you like us.
Having trouble reading this mail? View it in your browser. Not interested anymore? Unsubscribe
May 2013 Issue
Kinshasa Kids
Release in Vlaamse bioscopen
Inti Films en Peter Krüger hebben het genoegen u de Vlaamse release van de nieuwe langspeelfilm van Marc-Henri Wajnberg, 'Kinshasa Kids', voor te stellen.

-"Wat een hartverheffende sensatie, wat een zinderend zielsgenoegen, wat een wilde trip...", ***, Erik Stockman, Humo.

-"Kinshasa kids is een trip: een film over Congolese kindheksen die zich laat bekijken als een swingende muziekdocumentaire.", ***, Inge Schelstraete, De Standaard.

-"C'est sorcier!", ***, Dave Mestdach, Knack Focus.

Kinshasa, Democratische Republiek Congo. Ongeveer 30.000 kinderen, beschuldigd van hekserij en daardoor verstoten door hun familie, leven op straat. Emma en haar lotgenoten, allen bestempeld als behekste kinderen, beslissen een rapgroep op te richten om hun vloek te bezweren en het leven terug op te nemen. Met de hulp van Bebson, een aanstekelijke muzikant, laten ze Kinshasa daveren!

'Kinshasa Kids' ging in première tijdens het Internationaal Filmfestivial van Venetië en werd ondertussen geselecteerd voor een twintigtal filmfestivals (Toronto, Busan, New York, Londen, Marrakech, ....). De film won meerdere prijzen, waaronder de Publieksprijs voor de Beste Film op het Filmfestival in Zagreb en de Prix Odyssée voor de mensenrechten van de Raad van Europa.

Kinshasa Kids is te zien in volgende zalen:

-Gent, Cinema Sphinx: vanaf 15 mei om 14h30 en 20h00.
-Leuven, Cinema ZED: van 17 tot 28 mei.
-Antwerpen, De Roma: 21 mei om 20h30.
-Kortrijk, Budascoop: van 21 juni tot 2 juli, om 20h15.'Kinshasa Kids' is een co-productie van Wajnbrosse Productions, Crescendo Films en Inti Films. De film werd gesteund door het VAF, CFWB, VRT, RTBF, France Télévision en EURIMAGES.

www.kinshasakids.com

email
 
address